KATMER POĞAÇA
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı üstüne, akı içine
- Yarım yaş maya (20 gr) veya 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 3,5- 4 su bardağı)
Arasına;
- 75 gr yumuşak tereyağ
- 100 gr beyaz peynir
NASIL YAPILIR?
- Mayayı çok az ılık suyla eritin.
- Diğer malzemeleri ılık süt, sıvı yağ, tuz, şeker, yumurta akını karıştırın.
- Unun yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.
- Mayalandırmadan hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp, aralarına tereyağı sürün. hamurları üst üste dizin.
- En üsttekine yağ sürmeden dizilmiş hamurları yavaş yavaş büyükçe açın.
- Aynı siğara böregi yapar gibi genişlikte üçgenler kesin.
- İstediğiniz iç malzemeyi içine koyarak aynı sigara böreği sarar gibi hepsini sarın.
- Poğaçaları tepsiye dizdikten sonra mayalanması için üstünü örtüp 1 saate yakın bekletin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder