25 Ekim 2016 Salı

KATMER POĞAÇA



KATMER POĞAÇA 


MALZEMELER:

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı üstüne, akı içine
  • Yarım yaş maya (20 gr) veya 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 3,5- 4 su bardağı)

    Arasına;

  • 75 gr yumuşak tereyağ
  • 100 gr beyaz peynir

NASIL YAPILIR?

  • Mayayı çok az ılık suyla eritin.
  • Diğer malzemeleri  ılık süt, sıvı yağ, tuz, şeker, yumurta akını karıştırın.
  • Unun yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan  bir hamur yapın.
  • Mayalandırmadan hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  • Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp, aralarına tereyağı sürün. hamurları üst üste dizin.
  • En üsttekine yağ sürmeden dizilmiş hamurları yavaş yavaş büyükçe açın.
  • Aynı  siğara böregi  yapar gibi genişlikte üçgenler kesin. 
  • İstediğiniz iç malzemeyi içine koyarak aynı sigara böreği sarar gibi hepsini sarın.
  • Poğaçaları tepsiye dizdikten sonra mayalanması için üstünü örtüp 1 saate yakın bekletin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder