23 Ekim 2015 Cuma

CEVİZLİ HAVUÇLU KEK




 CEVİZLİ  HAVUÇLU  KEK

MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı havuç rendelenmiş
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un

NASIL YAPILIR ?

  • Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
  • Daha sonra sütü  ve sıvı yağı ekleyin.
  • Un kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyin. Malzemeleri karıştırın.
  • En son rendelenmiş havucu, cevizi ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek malzemelerin eşit dağılacağı şekilde son kez karıştırın.
  • Kullanacağınız kek kalıbını yağladıktan sonra un serpin.
  • 170 derece fırında ilk yarım saat kapağını açmadan pişirin.
  • 30-45 dakika arası pişme süresi vardır 30 dk sonra kürdanla  pişip pişmediğini kontrol edin. 


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder